Ofarligt med mc-sporter

Fartdårar och kriminella. Olyckor och dödsfall. Så beskrivs ofta motorcyklisten. Men det handlar också om glädje, gemenskap och entusiasm.Motorcyklar på rad

Det är inledningen på en artikel i Göteborgs Posten, vilken handlar om just motorcyklister. “Livet i fartvinden” är rubriken på artikeln, och det är en härlig känsla att läsa för den som är intresserad av mc och racing. De har också pratat med flera olika mc-människor, bland annat Filip Backlund som är roadracingförare. Han började köra motorcross som treåring och har vunnit SMS, nu vill han bli världsmästare.  De har också listat de tio vanligaste mc-förarna, med allt från bikern, som åker Harley till busfröet som är våghalsig med sin streetfajter och spermotard.  Helt klart bra läsning är det, och artikeln rekommenderas till aflla som är intresserade av motorport. Dock ska vi säga att det inte är en farlig sport, som många tror. Det är viktigt att lyfta det, så att alla vågar börja med mc.  Har man rätt skydd kommer det inte att varan någon fara att åka, och därmed finns ingen anledning till oro. Exempelvis kan man ha ryggskydd Poc för att vara säker vid körningen, om man nu mot förmodan skulle ramla med sin mc. Det är inte farligt, utan handlar bara om gamla fördomar. Det är viktigt att tvätta bort gamla stämplar för tyvärr är det som Christian Wykman säger till Göteborgs Posten angående sin dokumentär om motorcyklar:

– Jag vill ge människor en inblick i motorcykelvärlden. Många har förutfattade meningar och det talas mest om olyckor och kriminella mc-gäng.